Две политически сили вече преговарят за общо явяване на изборите: Щели да се борят с корупцията заедно

173
Снимка: "Нова Вест"

Става въпрос за „Продължаваме Промяната” и „Демократична България”, като техният общ основен приоритет ще е борбата с корупцията. Това съобщи депутатът от ПП Венеция Ангова. По нейни думи партията й се опасява, че в оставащите последни дни на 48-ото НС ще се прокарат „доста популистки законопроекти”.

„Продължаваме Промяната” вече преговаря за общо явяване с „Демократична България” на следващите предсрочни парламентарни избори. Това каза депутатът от „Продължаваме Промяната” Венеция Ангова.

Известно е, че основният приоритет за двете политически сили ще бъде актикорупцията, пише БНР.

„Ние отстояваме принципите си да върнем важната тема за актикорупцията, въпреки димките, които виждаме в публичното пространство, за да можем наистина да осъществим дневния ред на България. Националният съвет даде мандат на Изпълнителния да преговаря с ДБ, така че да може да сформираме силите на доброто. Това, което видяхме, е годежът между задругата на хартиената коалиция – ГЕРБ, ДПС и БСП. Очакваме да видим сватбата”, посочи тя.

Ангова допълни, че парламентарната група на „Продължаваме Промяната” има опасения, че в оставащите последни дни на 48-ото Народно събрание ще бъдат прокарани „доста популистки законопроекти”. „Програмата не зависи от нас, както виждате, нашите законопроекти биват изтиквани назад”, смята депутатът.

По публикацията работи: Пламена Сутева