Едно от най-четящите деца у нас е само на 8, а вече е прочело над 120 книги за година (СНИМКА)

74

През изминалата седмица на специална церемония Столичната библиотека връчи годишните си награди за най-четящи хора и най-четени писатели. Наградата „Читател на годината“ в категория дете взе Виктор Попов, който е на 8 години и е прочел над 120 книги за година. Второкласникът сричал още преди да навърши четири, а любимо в училище му е физическото. Любимият му автор е Валери Петров е любимият му автор.

Да си само на осем, а вече да имаш завидна биография. Запознаваме ви с един второкласник, който е наистина  специален. Столичната библиотека го удостои с отличието “Млад читател на годината”.

Виктор Попов ѝ е редовен посетител. При това не по задължение, а по желание. Зад гърба си има над  120 прочетени книги. Съмнявам се, че много мои връстници могат да се похвалят с подобна “библиография”.  А сред тези на сина ми със сигурност едва ли има такива. За Виктор обаче четенето е вълшебство, пишат от 24chasa.

Вече има изграден вкус. И книгите от задължителния училищен списък не са досаден ангажимент. Любимият му автор  е големият Валери Петров. Затова каним Вики на среща в уютната атмосфера на малката софийска книжарница “Нисим”, носеща името на любимия на поколения поет, писател и преводач.