Зеленски с конспиративна теория: Не бил сигурен дали Путин е жив и кой взема решенията в Кремъл

124

Според украинския държавен глава Володимир Зеленски, не е съвсем ясно дали президентът на Русия Владимир Путин е все още жив. Зеленски изрази мнението си, че Путин се появява на екраните на така наречения „зелен екран“. Зеленски каза, че не му е ясно кой в момента взема решенията в Русия.

Президентът на Украйна Володимир Зеленски изрази съмнение дали руският му колега Владимир Путин все още е жив. Говорейки пред участниците на икономическия форум в Давос, Зеленски каза, че не разбира напълно кой сега взема решения в Кремъл.

Украинският държавен глава се позова на последните телевизионни изяви на Владимир Путин, които според експертите са записани отделно от фона, насложен върху видеото по-късно. Такова беше неговото новогодишно поздравление, на фона на което бяха група хора във военни униформи на руската армия.

Зеленски каза, че Путин се появява на екраните на така наречения „зелен екран“ – плътен фон, върху който по-късно може да се насложи всяко изображение във видеоредактор – и не е ясно дали той изобщо е жив.

„Не разбирам с кого и за какво да говоря. Не разбирам напълно дали е жив. Не знам кой взема решенията, какъв кръг от хора. Когато казваме „мирни преговори“, не разбирам много с кого. Русия трябва да намери някого и след това да предложи нещо“ , каза Зеленски в Давос.

„Ясно е, че и Русия, и Путин са както за днешна Украйна, така и за Зеленски голям проблем. Ясно е, че чисто психологически г-н Зеленски би предпочел нито Русия, нито Путин да съществуват“, каза прессекретярят на руския президент Путин – Дмитрий Песков в отговор на изявленията на украинския лидер в Давос.