Христанов, ПП: ГЕРБ и БСП бягат от отговорност и се опитват да я прехвърлят на нас

39
Кадър: БНТ

Иван Христанов от ПП заяви, че разговори с левицата ще има, но те няма да се случат днес по време на лидерската среща в Народното събрание. Христанов каза, че ще има разговори за политики, но няма да подкрепят правителство на БСП. По думите на Христанов, ГЕРБ и БСП бягат от отговорност, а воля за правителство няма.

„Ще разговаряме с БСП заедно с „Демократична България“, няма да е днес, правителство тяхно няма да подкрепим, ще говорим за политики“, заяви в ефира на БНТ Иван Христанов от „Продължаваме Промяната“.

Относно предстоящата днес лидерска среща, организирана от левицата, Иван Христанов коментира, че този тип разговори са закъснели и допълни, че диалогът между партиите не се получава. Христанов изрази съмнение, че Бойко Борисов ще присъства на срещата.

Според Иван Христанов разграничаването на „Продължаваме Промяната“ от БСП се дължи на хартиената коалиция и съдебната реформа, по-специално въздействието на главния прокурор.

„Няма политическа воля да има правителство, ГЕРБ и БСП бягат от отговорност и се опитват да я прехвърлят на нас“, каза още Иван Христанов.

Случаят Nexo коментира като опит както на политически сили в парламента, визирайки ГЕРБ и „Възраждане“, така и на самата прокуратура да изпратят силен сигнал към всички, които дръзват да финансират по един или друг начин политически сили. Иван Христанов го определи като политически шантаж.

„Ще внесем сигнал относно „Капитан Андреево“. На 22 декември миналата година Общинският съвет на Свиленград взема решение да блокира всички улици, които водят към митническия пункт на Агенция „Митници“. Притеснително е има ли опит от конкретни лица да преместят митническата дейност на частен терен“, каза още Иван Христанов.

По публикацията работи: Пламена Сутева