Ще присъства ли Борисов на лидерската среща в зала “Изток“ утре?

55

Бойко Борисов потвърди, че ще присъства на лидерската среща между мандатоносителят БСП и останалите партии. Корнелия Нинова заяви, че лидерската среща ще се състои утре от 11.00 ч. в зала „Изток“.

От своя профил в социалната мрежа, Борисов обяви, че е разговарял с лидерът на БСП Корнелия Нинова. По неговите думи от партия ГЕРБ не могат да участват или да подкрепят кабинет на БСП, но че е изключително важно да бъде направена лидерска среща.

Съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов заяви: “Ясно е – отиваме на избори“ .На въпрос дали не е странно всички да призовават за диалог, накрая само двама лидери да седнат на масата, той отговори, че разговори трябва да има, за да се произведе нещо, а не да се покаже просто някакво действие. По неговите думи, лидерската среща, която се предлага от БСП е само един пиар.

Нинова заяви, че е разговаряла с лидерите на другите парламентарно представени партии. Тя каза още, че има „умерена“ надежда за съставяне на кабинет с третия мандат. По нейните думи някои са потвърдили, а други са казали, че ще го обсъдят в групите си. На въпроса кои са тези, които ще премислят решението си, тя отговора обаче ще се изчака до утре за да имаме отговор на този въпрос. За партия “Възраждане“ тя потвърди, че те са били са категорични в решението си и че няма да присъстват на срещата.

„Пуснах и официалните писма. Някои потвърдиха, някои казаха, че ще обсъдят в групите си. Да оставим за утре, да им дадем свобода. „Възраждане“ имат принципна позиция, те не искат да участват да участват. Говорих с г-н Борисов и той потвърди“, допълни Нинова.

По публикацията работи: Велислава Велева