Тъжен край за бенгалски тигър, живял като домашен любимец в частен дом (ВИДЕО)

1262

Бенгалски тигър избяга от частен дом в предградия на Йоханесбург. След бягството си животното рани мъж на 39 години. Освен това уби две кучета, прасе и елен. Наложило се дивото животно да бъде умъртвено. Екоактивист заяви, че това е тъжен край за животното, което „никога не е искало да бъде домашен любимец в нечий заден двор“.

Южноафриканските власти евтаназираха тигър в сряда, след като животното избяга от частен дом, уби няколко животни и рани мъж. Това повдигна въпроси дали екзотичните животни трябва да бъдат разрешени за отглеждане като домашни любимци, предава Ройтерс.

8-годишният бенгалският тигър е женски и се казва Шеба. Животното е било домашен любимец в предградие на Йоханесбург, докато не избягало в петък вечерта.

Тигрицата убила две кучета, прасе и елен и ранила 39-годишен мъж, преди местните жители да успеят да я прогонят с факли.

„Тя разкъса долните му крака под коленете му, а също и под кръста му“, каза Грешам Манди от местния обществен полицейски форум, който обединява жители и представители на полицията, за да работят по проблемите на безопасността.

„Беше взето решение тя да бъде евтаназирана, за да се предотврати по-нататъшна трагедия тази сутрин“, каза той пред Ройтерс.

Полицията прекара дни в опити да открие тигрицата, докато тя не беше забелязана в ранните часове на сряда да влиза в жилище.

Активистът за правата на животните д-р Луиз де Ваал каза, че това е тъжен край за „това бедно животно, което никога не е искало да бъде домашен любимец в нечий заден двор“.

Превод и редакция: Пламена Сутева