Зеленски към Русия: Когато злото ви преследва, няма да има кой да ви защити

389

Такъв коментар отправи украинският лидер Володимир Зеленски към руснаците. Той заяви това, подхващайки темата за 30-те души, които е възможно да са били в срутения от руска ракета 9-етажен жилищен блок. По думите на Зеленски злото винаги помни онези, които се страхуват от него или се опитват да се пазарят с него.

Съдбата на повече от 30 души, които е възможно да са били в срутения от руска ракета в събота 9-етажен жилищен блок в град Днипро, Украйна, остава неизвестна. Това съобщи президентът на Украйна Володимир Зеленски.

Той допълни, че десетки хора са били спасени от развалините, включително шест деца. По думите на Зеленски спасителната операция ще продължи, докато има и най-малкия шанс за спасяване на човешки живот.

В момента списъкът на загиналите включва 30 души, включително едно дете – момиче на 15 години. Има данни, че две деца са загубили родителите си. Заради атаката по жилищната сграда Зеленски предупреди:

“Искам да кажа на всички онези в Русия – и от Русия – които дори сега не могат да произнесат дори няколко думи на осъждане на този терор… Вашето малодушно мълчание, вашият опит да „изчакате“ случващото се ще завърши само с това, че същите тези терористи един ден ще ви преследват. Злото е много чувствително към малодушието. Злото винаги помни онези, които се страхуват от него или се опитват да се пазарят с него. И когато то ви преследва, няма да има кой да ви защити”, каза Зеленски в традиционното си късно видеообръщение.