Украинско издание: Снайперист е пазел Путин на Коледа

145

Това се твърди в украинското издание „Главред“. Припомняме, че руският лидер Владимир Путин присъства на църковната служба в храм „Благовещение“ в Москва по повод Рождество Христово. По-рано в медиите се появиха дори и твърдения, че не самият Путин, а негов двойник присъствал на църковната служба.

„Снайперист е пазел руския президент Владимир Путин по време на църковната служба за Рождество Христово в московския храм „Благовещение“ в нощта на 6 срещу 7 януари 2023 г.“, написа украинското издание „Главред“.

„В православната черква в руската столица присъстваше самият държавен глава, а не негов двойник“, това заяви един от водачите на проруските сепаратисти в Източна Украйна Игор Гиркин, с псевдоним Стрелков.

„Прави впечатление, че Путин е сам и до него не се приближават свещениците, които отслужват коледната служба. В храма е имало снайпер, който е бдял за движенията на служителите на култа. Той е имал заповед да стреля на месо, ако някой приближи президента на разстояние по-кратко от 20 метра“, добави Гиркин.

Отцепникът добави: Аз мога да различа истинския Путин от негов двойник. Ако президентът на Руската федерация е сам, това означава, че това е самият той. Когато телевизиите показват Путин на обществено мероприятие, който говори глупости, това означава, че се появява дубльор на стопанина на Кремъл.

По публикацията работи: Пламена Сутева