Путин на фона на ракетните удари: Всичко върви по план

146

През месец февруари ще се навърши една година от началото на войната в Украйна. Припомняме, че през уикенда руски ракетни удари по цивилна инфраструктура в Украйна, доведоха до смъртта на най-малко 26 души, а ранените хора са над 80. Според предоставена информация от Киев най-много са загиналите цивилни жители на град Днипро. Техният брой е 21 души. Руският лидер Владимир Путин каза вчера, че нещата вървят по план.

От Генералния щаб на Въоръжените сили на Украйна съобщиха, че през неделния ден Русия са изстреляли близо 60 ракети срещу гражданска инфраструктура.

В тази връзка президентът Владимир Путин заяви в неделя пред телевизия Россия-1, че „всичко върви по план“.

Всичко се развива според плана на Министерството на отбраната и Генералния щаб. Надявам се, че нашите войници ще ни зарадват с още добри резултати на бойното поле, коментира пред руската телевизия Путин.

Руският президент допълни, че военната кампания върви положително, без да споменава пораженията, които претърпя руската армия в последните десет месеца, особено в северната, източната и южната части на страната.

Последното значимо завоевание на Русия за последната половин година е град Соледар, макар от Киев да отричат тези информации. Преди Соледар, последният завзет град от Русия беше Лисичанск в Луганска област – през юли м.г., припомня 20minutos.

По публикацията работи: Пламена Сутева