Няколко практични съвети за сресването на нашата котка

68

Котката трябва да се четка всеки ден. Това е масаж, който не само има благоприятен ефект върху състоянието на козината, но и подобрява кръвообращението. Добре е да започнете от опашката и да се придвижите към главата – срещу растежа на косата. Този метод ви позволява бързо да премахнете излишната козина.

От рядко до често
Препоръчва се последователно да се използват три инструмента: гребен с редки зъби, метален гребен и четка за масаж.

След като сте сресали котката, я поставете на коленете си и я прокарайте по цялото й тяло няколко пъти с мокри ръце. Това ще помогне за премахване на излишните косми, а тези, които остават на повърхността на, няма да попаднат в стомаха на животното при облизване, пишат от Rambler.ru

Използвайте правилните инструменти
Животинската козина е различна по структура от човешката, така че обикновените гребени няма да работят. Най-популярният инструмент е “сликер.“ Това е четка с метални зъбци, които могат да бъдат прави или извити. Ако козината на котката е гъста и дълга, най-добре е чешма с дълги фини зъби, а за късокосмест домашен любимец е по-добра четка с по-редки и къси зъби.

Ако котката се съпротивлява, когато я разресвате с гребени и четки, използвайте специална гумена ръкавица със зъбци с различна дължина на повърхността. Поставете вашия домашен любимец в скута си и нежно го погалете с ръка в ръкавица. Този масаж подобрява кръвообращението и укрепва космените фоликули. Когато избирате четка за разресване, обърнете внимание на материала. Четките от естествен косъм ще бъдат по-удобни, защото не наелектризират козината на домашния любимец. Полезни ще са и двустранните четки, които имат косми от едната страна и метални зъбци от другата. Такова устройство позволява не само разресване на котката, но и нежен масаж.

Що се отнася до гребените, те са удобни за използване, когато трябва да отървете домашния си любимец от бълхи: честите зъби улавят паразити, които не могат да се измият с вода. Достатъчно е да разресвате котките два пъти седмично.

По публикацията работи: Велислава Велева