Една община в област Пловдив обяви грипна ваканция

96

Става въпрос за община Родопи. Там кметът Павел Михайлов издаде официална заповед. Учебните занятия на територията на община Родопи се отменят от 16 до 18 януари. Там детските ясли и градините ще останат отворени.

Училищата на територията на община Родопи излизат в грипна ваканция. Кметът на общината Павел Михайлов издаде официална заповед, с която отменя учебните занятия от понеделник, 16 януари до сряда, 18 януари включително.

Противоепидемичните мерки се предприемат поради усложняване на епидемиологичната обстановка и завишаване броя на заболели от грип и остри респираторни заболявания.

Детските ясли и градини ще останат отворени, но пропускателният режим ще бъде много строг, обявиха от местната власт. Очаква се отношение по проблема с нарастващия брой заболели деца и ученици да вземе и Регионалната здравна инспекция.

Поради завишения риск от предаване на инфекцията временно се отлага откриването на детски кухни в селата Първенец, Брестовица и Устина. Новата дата ще бъде обявена допълнително.