Петков предположи у кого ще отиде третия мандат

346

Съпредседателят на „Продължаваме Промяната“ Кирил Петков посочи, че има предчувствие, че  държавният глава Румен Радев ще връчи третия мандат на БСП. Кирил Петков предположи и това, че е възможно мандатът да отиде и при „Демократична България“.

„Никога не бихме се обединили с ГЕРБ в този му състав. Това сме го казвали неведнъж. Тук интересното е, че хората не се сменят между мандатите, нито нашите ценности. Първо, много е важно да не изнасяме спекулативно всички тези въпроси как, какво, защо. Според мен най-разумното в момента е да изчакаме президента да си даде мандата. Моето лично чувство е, че президентът ще го даде на БСП, защото той досега имаше толкова остри позиции срещу т.нар. военнолюбци“, заяви съпредседателят на „Продължаваме Промяната“ Кирил Петков пред журналисти в кулоарите на Народното събрание.

Кирил Петков отбеляза, че е възможно третият мандат за съставяне на правителство да бъде даден и на „Демократична България“, защото, по думите му, това е партията, с която от ПП имаха достатъчно сходство по отношение на политиките и приоритетите да се обединят около декларацията на ПП. „Много странно би било за мен, ако тези наши приоритети по време на втория мандат, даже не искаха да бъдат дискутирани, от ГЕРБ включително, как сега изведнъж същите тези приоритети, защото те приоритетите не са се сменили за българския народ и за нас самите като партии, те биха подкрепили по този начин“, каза той.