Гълъб Донев: В нашето правителство няма артисти, а има министри (ВИДЕО)

189

Започна редовното заседание на Министерски съвет. Служебният министър-председател Гълъб Донев заяви, че в момента хората се притесняват заради грипната вълна и здравният и образователният министър трябва да впрегнат сили и да действат заедно.

„Уважаеми колеги, ако всички говорят за третия мандат, значи е време за край на нашия мандат. Отчетът за постигнатото от нас, ще направим през следващата седмица. Ще оставим в наследство на нашите приемници във властта разрешени кризи, възстановени отношения между институциите, добър диалог с гражданите и убеждението, че управлението на държавата е занимание, открито и прозрачно“, заяви Гълъб Донев.

„Социолозите често казват за нас, че никой в служебното правителство не блести особено. Това е така, защото работим в екип. В нашето правителство няма артисти, а има министри. Ние не играем на власт. Ние изпълняваме своите правомощия според Конституцията и законите на страната“, посочи той.

„И докато политиците се вълнуват от третия мандат, хората са притеснени от грипните вируси. Уважаеми министри Меджидиев и Пенов, вие двамата и екипите на двете министерства, бъдете в координация и съдействайте максимално на областните щабове за взимането на адекватни решения“, заяви служебният министър, обръщайки се към здравният и образователният министър.

„Боледуват най-често децата. Направете план за действие, така че хората да се чувстват спокойни. Без излишна паника и истерия. Да не забравяме, че грипната вълна е събитие, което ни се случва всяка година“, каза Донев.