След гонка: Спипаха дрогиран тираджия, опитвал се да премине през границата с наркотици

195

Става въпрос за тираджия от съседна Турция, който бил спипан на ГКПП „Капитан Андреево”. Първоначално се опитал да избяга, но последвала кратка гонка със служителите на реда. Освен, че превозвал кокаин, тураджията бил дрогиран с марихуана и държал в себе си още такава.

Турски тираджия, употребил наркотици, е задържан с над 1 кг кокаин на ГКПП „Капитан Андреево” след гонка. Това съобщиха от пресцентъра на прокуратурата. Случаят е от 8 януари.

Съобщава се това, че товарният камион е бил спрян за щателна митническа проверка. При нея под пасажерската седалка в шофьорската кабина е открит пакет. При извършения полеви наркотест веществото в него реагирало на кокаин.

След установяването на укрития наркотик, шофьорът се е опитал да избяга, но след кратко преследване е задържан. Направен му е тест за наркотици, който е реагирал положително на марихуана. В джоба му са открити две пакетчета от този наркотик.

Окръжната прокуратура в Хасково е повдигнала обвинения за три престъпления – за трафик на дрога на стойност 121 440 лв., държане на високорискова дрога и за шофиране след употреба на наркотици.

Той е задържан за 72 часа, като предстои прокуратурата да поиска постоянен арест.