Свещеник преподава кросфит и стана сензация в Instagram (СНИМКИ)

55

Свещеник лекува душата и тялото в Инстаграм. Той е фитнес маниак и преподава кросфит онлайн, докато търси още вярващи, които да покани в църквата. На пръв поглед това може да е поредният мускулест инфлуенсър, който ви казва какво да ядете, как да живеете, как да тренирате и как да мислите. Оскар Арнгарден е от Швеция. Работи като болничен свещеник, което е основната му работа.

38-годишният Оскар вече има почти 40 000 последователи в Инстаграм, където всеки ден публикува свои мисли за духовното, за фитнеса и за здравословния
начин на живот.

„За мен въпросът за здравето винаги е бил важен в живота ми. Преди да стана свещеник, работех като фитнес инструктор и винаги съм харесвал спорта и тренировките. Откакто съм в църквата, започнах да мисля за здравето в по-широк аспект – духовно, екзистенциално, физическо. Затова използвам профила си в Инстаграм да говоря за здравето по различен начин, защото днес сме предимно фокусирани върху физическото здраве“, каза Оскар.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Oskar Arngården (@crossfitpriest)

Въпреки че е баща на две деца, което е свързано с много ангажименти, успява да намери време и за съдържанието в социалните мрежи. Казва, че това не се изчерпва само с публикуване на кратко видео с различни упражнения всеки ден, но включва и немалко време за отговори на въпросите, които получава.

„Много хора се обръщат към мен, защото имат въпроси за духовното, за вярата, за здравето и тренировките. Опитвам се да отговоря на колкото се може повече, защото са твърде много. В своя профил аз съм доста отворен и за своята битка в миналото с депресията. Пишат ми и хора, които преминават през същото и биха искали да получат съвет. Опитвам се да отговоря на колкото се може повече съобщения“, разказва свещеникът. В представите на много хора той е скромен и целият покрит в расо, а не с татуировки и къси панталонки. Това е причината Оскар да получава и критики освен да трупа фенове. „В по-голямата част от времето не получавам критики, но има хора, които са критични, най-вече в частта, в която показвам как тренирам. Съгласен съм, че социалните мрежи имат тъмна страна, но в крайна сметка, ако ние като църква искаме да стигнем до повече хора, трябва да бъдем там, където са хората. На мястото, където живея в църквата не идват много миряни, затова трябва да мислим как да отидем при хората“, казва още Оскар. „Най-голямата грешка, която правят хората, е, че започват с голямата кошнт Ако искат да започнат да тренират, си казват, че ще го правят шест дни в седмицата. Така винаги ще се провалят. Започнете бавно, по начин, по който постигнете целта си. Това е нещо, което и на мен ми е помогнало“, каза свещеникът инфлуенсър.

По публикацията работа: Велислава Велева