Разпитват свидетели по случай делото на Петков срещу Борисов, свързано с клевета

117

С разпит на свидетели продължава делото на съпредседателя на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков срещу лидера на ГЕРБ Бойко Борисов. Припомняме ви, че жалбата за клевета беше подадена през август заради думи на Борисов, че Петков и Асен Василев са взимали комисионни и средства от посредници за газа. За днес е насрочено първото заседание по делото.

Делото е във връзка с изказвания на Борисов, че Петков и Асен Василев са получавали комисионни от договори за доставките на газ. На първото заседание нито една от двете страни не се яви лично в съдебната зала. Съпредседателят на „Продължаваме промяната“ ще направи изявление преди заседанието.

Започва делото на Кирил Петков, насочено срещу Бойко Борисов

В иска на Кирил Петков е записано, че са му причинени неимуществени вреди, довели до накърняване на достойнството и репутацията му заради клеветнически твърдения на Борисов. По думите на Петков гражданският му иск е за половин милион лева.

Адвокатът му уточни, че става дума за частичен иск за 10 000 лева. Очаква се преди днешното заседание съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков да направи изявление.

По публикацията работи: Велислава Велева