Киевчани за постъпката на Путин: Това е лицемерие, шега

91

Руският президент Владимир Путин нареди прекратяване на огъня, което да продължи 36 часа, за да може християните в Русия да посрещнат Коледа, която там се празнува на 7 януари. Киев обаче отговори на това кратко и ясно: примирие ще има, когато руските войски напуснат Украйна. Киевчани определят този жест от страна на Путин като лицемерен, тъй като на 31 декември, украинците са посрещнали Новата година под обстрел.

Като лицемерие и чисто пропаганден жест определи Киев обявеното от Москва прекратяване на огъня за Коледа, която християните в Русия празнуват на 7 януари.

Владимир Путин нареди 36-часово прекратяване на огъня, което трябва да започне в 12 часа днес. Той обясни, че е последвал призива на руския патриарх Кирил всички страни в конфликта да спазят примирие за Рождество.

Киев обаче отговори, че примирие ще има едва, когато войските на Москва напуснат изцяло територията на Украйна.

„Мисля, че това е пълно лицемерие. На 31 декември нямаше мир. Бяхме под бомбардировка за Нова година. Само лицемерие от страна на Путин”, каза Наталия Школка, жител на Киев.

„Това е някаква несмешна шега. В историята на страната ни е имало толкова пъти, когато сме вярвали на москалите и това никога не е довело до нищо добро. Не можем да им се доверим и трябва да сме предпазливи”, заяви Олександър, жител на Киев.