Много новородени проплакаха през 2022 г. в „Майчин дом“: Ето кои са най-предпочитаните имена

305

Лекарите казват, че най-често срещаните имена за бебчетата са Ралица и Калоян. През 2022 г. са се родили 200 бебета повече, в сравнвние с 2021 г., в „Майчин дом“ в столицата.

От болница „Майчин дом“ отчитат повече раждания през изминалата година, в сравнение в 2021 г. В „Майчин дом“ са проплакали над 3300 бебета. А по думите на лекарите, най-често срещаните имена са Ралица и Калоян.

„Повече са децата тази година при нас, с 200 бебета са повече в сравнение с миналата година. Имаше натовареност малко преди Нова година, около коледните празници доста бебета се родиха“, уточни д-р Юрий Хранов пред Bulgaria On Air.

Михаела е първата изписана майка за новата година от Майчин дом. Малката София се ражда на 29 декември и е трето дете в семейството.

„Тя доста избърза, трябваше да се роди чак на 15 януари, но реши да се роди в предната година. Много съм щастлива, аз много добре познавам персонала, понеже е третото ми детенце, тук съм ги раждала и другите две“, каза Михаела Лицова.

„Емоцията е голяма, защото даваш живот и ги изписваш живи и здрави. Бебенцето плаче в момента, защото е гладно“, заяви дежурният акушер Елена Занева.

Най-много бебета през миналата година е имало през месеците юли и август.

По публикацията работи: Пламена Сутева