Драконовски мерки у нас заради Новата година: МВР е на крак

61

Страната ни се подготвя за посрещнето на новата 2023 г. В по-големите градове ще има концерти по площадите. По тази причина мерките за сигурност са засилени.

Въпреки че традиционно повечето хора у нас ще изберат за празненството комфорта на дома и семейството, немалка част ще излязат по площадите на големите градове. София, Пловдив, Бургас, Варна се готвят да посрещнат 2023 г. с концерти. Мерките за сигурност навсякъде са засилени, а в столицата достъпът до площад “Александър Батенберг” ще става през пропускателни пунктове и проверки.

След почти двугодишна пауза заради COVID пандемията, София отново ще посрещне новата година с празненства на открито. Очакванията на организаторите от Столична община е, че на площад “Батенберг” ще се съберат над 20 хиляди души.

Празненствата обаче ще се провеждат при драконовски мерки за сигурност. 180 служители на МВР ще се грижат за реда. Всички хора ще подлежат на проверка на специално изградени КПП-та. Няма да се допускат лица в нетрезво състояние, предупреждават от полицията.

След 16 часа движението по бул. “Цар Освободител” ще бъде ограничено. Градският транспорт в столицата ще работи през цялата новогодишна нощ, съобщават от Столична община.