Мъж губи възможността си за сърдечна трансплантация заради отменените полети в САЩ (СНИМКА)

234

Мъж загуби възможността за сърдечна трансплантация, когато полетът му беше отменен поради зимната буря, която връхлетя голяма част от САЩ през коледния уикенд. Жителят на Аляска П.Холанд, на 56 години e получил обаждане от Медицинския център на Университета на Вашингтон в Сиатъл миналия четвъртък, като го информираха, че са намерили съвпадащ донор.

Холанд, който има застойна сърдечна недостатъчност, каза пред CNN, че „беше ужасяваща новина да чуе“, че ще получи трансплантация. „И тогава бях развълнуван“, каза той в четвъртък.

Холанд и брат му се втурнали към летището, за да хванат нощен полет от Феърбанкс до Сиатъл, тъй като той имаше осемчасов прозорец, за да стигне до болницата. Когато пристигнаха, те разбрат, че това е един от хилядите полети, които са били отменени заради широкоразпространената буря. След като обясни особеното си положение на служителите на Alaska Airlines, те го резервираха за друг полет. Но четири часа след това пътуване екипажът на самолета направи съобщение, което Холанд не очакваше.

„Чух пилотите да казват добре дошли в Анкъридж“, каза Холанд на King 5 .

Ледената буря приземи всички полети на международното летище Сиатъл-Такома, което доведе до промяна на маршрута. Холанд се опита да резервира отново пътуването си, но три полета от Анкоридж бяха отменени. Знам, че съм загубил възможността, знам“, каза Холанд на брат си. Скоро след това координаторът по сърдечна трансплантация се свърза с Холандия.„Тя ми се обади, за да ми каже, че ще дадат сърцето на някой друг“, каза Холанд.

„Мисля, че този ден плаках повече, отколкото в живота си, и бях напрегнал всяка емоция, която никога не съм изпитвал.“, пишат от Metro.co.

Страница във Фейсбук за неговото пътуване с трансплантация информира стотици последователи, че „те са дали сърцето на някой друг“. Патрик ще се прибере“.Въпреки че се чувстваше съсипан, Холанд се опита да промени гледната си точка по въпроса.

„За да се измъкна от този страх, веднага казах: „Слава Богу, ще има семейство, което да спаси нечий баща, да спаси нечий брат, да спаси нечий чичо“, каза той. Холанд държи багажа си опакован, в случай че скоро получи ново обаждане за съвпадение на донори. Той също така търси място за престой в Сиатъл, така че времето да не развали втория му шанс да удължи живота си.