Проговори майката на едно от разменените бебета (ВИДЕО)

1277

По-рано днес Ви съобщихме за две новородени бебета, които са били разменени в известна столична АГ болница. Случаят е отпреди няколко месеца, но до установяването му се е стигнало в началото на тази седмица. Коментар направи майката на едното от бебетата.

„Докторката дойде и ми каза, че бебетата може да са разменени. Показа ми снимките на другото бебе, каза ми, че също е здраво и хубаво бебе“, разказа майката на едно от разменените бебета пред Нова телевизия.

В момента тя очаква резултатите от своя ДНК тест.

Случка с бебе: Цели два месеца жена отглеждала чуждо дете, от болница в София ги разменили с друго

„От болницата разбрали чрез гривничките, че бебетата може да са разменени. Започнах да плача. Откакто разбрах нищо не ме интересува, нито спя, нито ям“, добави тя.

„След като разбрахме, че има такова съмнение, веднага се обърнахме към полицията. Органите на реда започнаха съответните действия и нещата вървят към добър край”, коментира д-р Румен Велев, директорът на „Шейново”.

„За първи път присъствам на такова нещо в нашата болница”, категоричен беше д-р Велев пред Нова.

Той обясни, че не вярва родителите на едно от бебетата да са отказали да дадат ДНК проба.

Самият той разбрал за случилото се на 7-и декември.

Д-р Велев обясни още, че е започнала вътрешна проверка в лечебното заведение. Той проведе среща със здравния министър Асен Меджидиев. Според директора не може да се говори за умишлена смяна на новородените. Очаква се социалните власти да поемат грижата за двете деца, докато тече делото за установяване на истинските родители.

По публикацията работи: Пламена Сутева