Рецепта за здравословни палачинки през зимата

53

Пшеничният зародиш е истинска съкровищница на витамини и минерални вещества. Той е силен помощник в борбата за запазване на младостта и предпазва от сърдечно-съдови заболявания.

Пшеничният зародиш съдържа цинк, витамините А и Е, които са необходими за регенерацията на кожните клетки. Той съдържа биологично активни вещества, които са много полезни за организма, предава zdrave.to.

Пшеничният зародиш е незаменим при синдром на хроничната умора, стрес и при проблеми с натрупани килограми. Той зародиш е мощен имуностимулатор, който помага на организма да се предпази от много болести, регулира важни функции на организма, помага на тялото да се бори със сериозни заболявания и с неблагоприятните условия на околната среда.
Ето как да си приготвим супер вкусни, здравословни палачинки с пшеничен зародиш:

Необходими продукти:
5 с. л. брашно
2 яйца
250 мл прясно мляко
250 мл вода
3 с. л. пшеничен зародиш
3 с. л. овесени ядки
3 с. л. олио
1 ч. л. захар
1 ч. л. сол

Начин на приготвяне:
Яйцата се разбиват в дълбока купа. Към тях постепенно се изсипват млякото, водата, олиото, солта и захарта. Разбърква добре до получаване на хомогенна смес.

Добавя се брашното и отново се разбива. Накрая се изсипват овесените ядки и пшеничения зародиш.

В добре загрят тиган за палачинки се изсипва 1 черпак от сместа и се разпределя равномерно.

Палачинките се пекат на умерена температура до готовност от двете страни. Сервират се с мед и сезонни плодове по желание.

По публикацията работи: Силвана Димитрова