Путин: Да, атакуваме енергийната инфраструктура на Украйна. Но кой започна?

642

Това запита президентът на Русия Владимир Путин. Като след това припомни за атаката на Кримския мост, взривяването на електропроводите от АЕЦ Курск и недоставянето на вода на Донецк.

Москва обяви, че от президента на Украйна зависи да прекрати военния конфликт в страната. От Кремъл отново подчертават, че Киев продължава да отхвърля руските условия да признае Крим и окупираните територии.

На церемония в Москва Владимир Путин обеща да продължи с боевете въпреки западните критики. И потвърди, че Русия нанася целенасочени удари по украинската енергийна инфраструктура, които били предизвикани.

„В момента се вдига много шум около нашите атаки срещу енергийната инфраструктура на съседната държава. Да, правим го. Но кой го започна? Кой удари Кримския мост? Кой взриви електропроводите от АЕЦ Курск? Кой не доставя вода на Донецк? Недоставянето на вода на град с повече от един милион души е акт на геноцид. Никой никога не е казал и дума за това. Пълна тишина. Но щом помръднем и направим нещо в отговор – те крещят към цялата вселена. Това няма да попречи на нашите бойни мисии”, каза Путин.