Младежи трошат коледната украса в Благоевград. Искат да впечатляват момичета (ВИДЕО)

60

Вандали опитаха да потрошат коледната украса в центъра на Благоевград. Двама младежи са опитали да скъсат лампичките по дърветата на площад „Георги Измирлиев“. Вандалската проява е записана на камерите за видеонаблюдение в центъра на Благоевград. Вандалите все още не са открити.

„В 2 без 10 през нощта две момчета – явно за да се покажат какви сериозни мъже са пред техните приятелки, което се вижда на клипа, се весят по коледната украса, която е сложена да краси града“, разказа ръководителят на Общинския инспекторат в Благоевград Бойко Начев, предава NOVA.

В крайна сметка младежите не успяват да скъсат лампичките и си тръгват, но оставят грозна картина. Случилото се предизвика негативни коментари.

„Това е изпуснато общество“, коментират местните.

„Тази младеж е много безотговорна, домашно възпитание ли е, какво е, не знам на какво се дължи“, допълва друг благоевградчанин.

В последно време вандалските прояви в Благоевград зачестяват, а от общината призовават за по-голяма гражданска активност.

„Има счупено стъкло на Информационния център, което става в 7 часа вечерта“, отбеляза Начев.

Само преди няколко дни студенти от Банско счупиха метален парапет до сградата на Американския университет. По-късно те признаха вината си и сами възстановиха щетите.

По публикацията работи: Силвана Димитрова