Ердоган: Турция се превърна във водеща държава в регионален и световен мащаб

blank
Снимка: Официален профил във Facebook на Recep Tayyip Erdoğan

Турският държавен глава заяви това, че страната му продължава успешното си развитие, въпреки сериозните предизвикателства, пред които е била поставена, сред които COVID пандемията и войната между Русия и Украйна. Това Ердоган каза пред 28-ия конгрес на Конфедерацията на турските работодатели в Анкара.

Турският президент обърна внимание на „дълбоките и наистина исторически постижения на Турция през последните двадесет години“.

„През последните десетилетия резултатите в редица области на турската икономика са се увеличили три, пет и дори десет пъти. Противно на натиска и опитите за нанасяне на вреди, Турция се превърна във водеща държава в регионален и световен мащаб“, заяви политикът.

„Турция се стреми да разшири кръга на приятелите си, а враговете ѝ са наясно с нейната сила. Страната ни е добре подготвена да успее да се противопостави на заплахите за националната ни сигурност“, увери Ердоган.

Той подчерта, че Турция ще продължи да се развива въпреки изкуствените препятствия по пътя си. Ердоган заяви, че усилията на Анкара са фокусирани върху противодействието на проявите на тероризъм в региона.

По публикацията работи: Пламена Сутева