Габровски лично поканил Нинова на разговор

86

Проф. Д-р Николай Габровски е кандидатурата на ГЕРБ-СДС за премиер. В тази връзка той лично отправил покана за консултации към лидера на БСП Корнелия Нинова

Шенген би трябвало да ни обединява. И водени от това, ние още преди две седмици предложихме да излезем с обща декларация като институция, въпреки различията ни, коментира в кулоарите на Народното събрание лидерът на БСП Корнелия Нинова.

В този момент трябва да си подадем ръка. Очаква се нещо от нас, дава се оценка от кабинетът на партиите,а от друга самият служебен премиер настройва институциите една срещу друга. Това не е добре.

На въпрос, ако ПП „Български възход“ получи третият мандат, Корнелия Нинова отговори, че ще коментира, когато всичко се случи.

Нинова разкри, че проф. Д-р Николай Габровски е отправил покана към нея за консултации във връзка с позицията му на кандидат за премиер на правителство с мандат на ГЕРБ-СДС. Тя поясни, че е получила обаждане от него лично, а не от някой от ГЕРБ. По думите й, ще се отзове БСП на поканата, която е за утрешния ден в Народното събрание. На срещата отново ще бъде заявено, че партията няма да подкрепи създаването на правителство с мандат на ГЕРБ.

„Не съм тоталитарен лидер, който нарежда кой какво да прави“, каза още Корнелия Нинова.