С какво време пристига новата седмица

blank
Снимка: Pixabay

В началото на новата седмица вятърът ще остане слаб от североизток, а облачността – значителна. В равнинната част от страната ще се запазят условията за мъгла или инверсионна облачност.

През нощта срещу понеделник на места в Западна България ще превали слаб дъжд, а в понеделник слаби валежи ще има и на изток. Минималните температури ще са между 2° и 7°, а максималните – между 5° и 10°. През следващите дни са възможни само изолирани слаби превалявания. В сряда и четвъртък вятърът ще се ориентира от юг.

В Източна България и в районите в близост до северните склонове на планините температурите ще се повишат и ще достигат 14°-16°, а в местата, защитени от вятър, ще има условия за по-трайни мъгли и температурни инверсии, температурите там ще остават значително по-ниски, към 6°-7°.

В петък вятърът от юг ще се усили и ще се затопли още, ще се повишат и сутрешните температури, а намалена видимост и слоеста облачност ще има на по-малко места. В събота ще се задържи топло за първата половина от декември, със значителна облачност и вятър от юг-югозапад. Повишава се вероятността за валежи от дъжд на повече места в страната.