Тайните за красота, които едно време бабите ни са използвали, за да се подмладят

blank
Снимка: Pixabay

В тази статия ще научите тайните от „едно време“ на своите баби и прабаби. Споделили сме ви какво те са използвали, за да се грижат за кожата си, както и една интересна маска с чушки

Нашите баби също са имали свои тайни. Например, те са знаели как да премахнат ненужните лунички и старчески петна, без избелващи пилинги и кремове. И са се справяли доста успешно, пише zdrave.to.

Какво са използвали?

Всички козметични продукти имат „естествени корени”. Избелващите кремове и маски – също. Вземете например, магданоза. Отлично избелващо средство. Премахва старчески петна по лицето, разбира се не от първия път. Но съвременните му козметични „колеги” също изискват няколко процедури.

Как да си приготвите натурална маска?

Вземете пресен магданоз, изплакнете го и го смелете с пасатор или месомелачка. Магданозът може да се използва цял (с корени). От готовата маса ще са ви достатъчни две супени лъжици, които трябва да нанесете върху лицето си за 20 минути. След това отмийте маската с хладка вода и нанесете подхранващ крем. За да постигнете дълготрайни резултати, трябва да си направите минимум 10 маски, през ден (поне 3 пъти седмично).

Природна козметика с чушки

Рецептата дори е по-лесна, отколкото с магданоза. Необходимо е чушките да се смелят на каша. Добър ефект дава червеният пипер (не и парливите чушки). Маската се нанася и престоява 30 минути. Обърнете специално внимание на областите с хиперпигментация. Изплакнете и нанесете овлажняващ крем. Тази маска може да се прави 2 пъти седмично в курс от 10-12 пъти.

По публикацията работи: Силвана Димитрова