Кадиров с критика към Папа Франциск: Станал е жертва на пропаганда

blank
Колаж: Нова Варна

Чеченският лидер – Рамзан Кадиров критикува конкретно изказване на Папа Франциск – той смята, че папата е станал жертва на пропагандата и чуждестранните медии, заради което осъжда в коментара си за войната в Украйна жестокостта на бурятите и чеченците.

„Как можете да определите на бойното поле дали врагът е весел, мрачен, сантиментален или жесток? И как да определите по око в сборен отряд националността на руски войник, ако в страната ни живеят повече от 190 народа? На това ръководителят на Ватикана, разбира се, не може да отговори. Той просто стана жертва на пропагандата и упоритостта на чуждестранните медии“, пише Кадиров в профила си в Telegram.

Припомняме, че ден по-рано Русия остро осъди изказването на папа Франциск за „жестокостта“ на действията ѝ в Украйна. Силното недоволство на Москва бе изразено пред Ватикана от руския пратеник.

В интервю за йезуитското списание „Америка“ главата на Римокатолическата църква заяви: „Когато говоря за Украйна, говоря за жестокостта, защото имам много информация за жестокостта на войските, които нахлуват там. Като цяло най-жестоките са може би тези, които са от Русия, но не са от руската традиция, като чеченците, бурятите и така нататък. Разбира се, тази, която нахлува, е руската държава. Това е пределно ясно“

Кадиров уточни, че сред бойците от Чечения няма алкохолици и наркомани. Той добави, че всеки от тях знае, че на война не трябва да се забравя за честта, достойнството и уважението дори към врага,пишат от news.bg

Чеченският лидер отбеляза, че една световноизвестна религиозна личност трябва да се срамува от невежеството си за отношението на мюсюлманите към врага. Според него, за отношението на чеченците към затворниците, независимо дали е жестоко или не, украинските военни могат да кажат на папата.

По публикацията работи: Велислава Велева