Проговори насилникът на кучето Мечо: Ясна е съдбата му

blank
Колаж: "Нова Вест"

Захари Шулев е името на извършилия брутална жестокост към кучето Мечо. Припомняме, че мъжът бе примамил животното с храна. След това го довел до безпомощно състояние и го оставил на същото място, от което го взел.

Захари Шулев, който е обвинен за насилие над кучето Мечо в столичния кв. „Княжево“, остава зад решетките за постоянно. Той обжалва постановения му от Районния съд арест.

Адвокатът му поиска той да бъде освободен и посочи, че мъжът има постоянен адрес и работа.

„Съжалявам за действията си“, заяви Шулев пред съда.

В същото време пред сградата и пред самата зала се бяха събрали граждани, които протестираха срещу насилието над животни. Те носеха плакати, на някои от които имаше снимки на битото куче.

Други плакати гласяха „Горд кучераст“, „Мачкай, Мечо!“ и „Максимална ефективна присъда за Захари Шулев“. Някои от протестиращите бяха довели и домашните си любимци.

37-годишният мъж, проявил особена жестокост към куче, беше привлечен към наказателна отговорност и задържан за 72 часа. В края на миналата седмица той беше задържан под стража с поставената от Софийски районен съд най-тежка мярка за неотклонение.

Обвинението твърди, че мъжът е причинил тежко или трайно увреждане по особено мъчителен за животното начин и с особена жестокост.

От прокуратурата се позовават на свидетелски показания, според което Захари и друг път е проявявал агресия срещу животни и ги е малтретирал. По данни на държавното обвинение при претърсванията в дома му е намерена и пластмасова ушна марка с номер, вероятно принадлежала на едно от животните.

По публикацията работи: Пламена Сутева