Две тежки катастрофи в Пазарджик: Блъсната е майка с дете на пешеходна пътека, а мъж е починал

144
blank
Снимка: Мердин Берберов, "Нова Вест"

Две са тежките катастрофи през изминалото денонощие се случиха на територията на Пазарджик и областта. При първия пътен инцидент автомобил е блъснал жена и сина й на пешеходна пътека. При втория инцидент, автомобил е навлязъл в насрещното, където се ударил в друг. Вследствие от това загива мъж, а друг е с опасност за живота

Първата катастрофа е станала рано сутринта вчера на кръстовище в областния град. 56-годишен шофьор на лек автомобил от панагюрското село Левски блъснал пресичащите на пешеходна пътека 34-годишна жена и нейния 6-годишен син от Пазарджик.

Майката и детето са транспортирани от линейка в МБАЛ-Пазарджик с фрактури на таза и на лявата ръка, без опасност за живота. На местопроизшествието е извършен оглед от дежурна група на РУ-Пазарджик, алкохолната проба на водача е отрицателна.

Втората и по-тежка катастрофа е регистрирана около 14 часа на пътя между областния град и съседното село Огняново. 64-годишен мъж от брациговското село Исперихово загубил управлението над лек автомобил. Колата навлязла в лентата за насрещно движение и се блъснала в друг автомобил, управляван от 61-годишен жител на пловдивското село Ново село.

В резултат на настъпилия инцидент е починал 37-годшен пътник в първия автомобил. Водачът на същия автомобил е с черепно-мозъчна травма и с опасност за живота а друг 27-годишен пътник в немското возило е с фрактура на таза и гръдна травма. На мястото също е извършен оглед, води се досъдебно производство.