Предстоят проверки от БАБХ по повод предстоящия Никулден. Ето какви съвети още ни препоръчват от там

75

Засилени проверки преди предстоящия празник Никулден започват по магазини и складове от Българска агенция по безопасност на храните – БАБХ, съобщиха от агенцията. По време на проверките ще се следи за наличие на документи за произход и безопасност на рибата, спазване на сроковете и условията на съхранение, съответствие с изискванията за етикетиране, както и за наличието на лични предпазни средства и дезинфектанти.

Контролните органи ще обърнат специално внимание на продажбата на риба и рибни продукти на нерегламентирани места и от нерегистрирани търговци. От днес, 28 ноември до 06 декември 2022 г. включително, ще проверяват обектите за производство и търговия с риба и рибни продукти, складове за търговия на едро, заведения за обществено хранене, обекти за търговия на дребно, пазари и борси, информират от „Министерство на земеделието“ и Българска агенция по безопасност на храните.

Инспекторите ще проверяват за наличие на документи за произход и безопасност на рибата, спазване на сроковете и условията на съхранение, съответствие с изискванията за етикетиране, както и работещите дали носят лични предпазни средства и има ли дезинфектанти.

Проверяващите органи ще обърнат специално внимание на продажбата на риба и рибни продукти на нерегламентирани места и от нерегистрирани търговци.

 

По публикацията работи: Велислава Велева