Тома Биков: Създаването на правителството не е гаранция за решаване на политическата криза

48

Това са думите на Тома Биков от Демократична България“. Според него най-голямата задача в момента е да се намери решение на политическата криза, а това по неговите думи не би могло да стане без участието на ДБ.

Нашата най-голяма задача в момента е да дадем някакво решение на политическата криза. Това не би могло да стане без участието на „Демократична България“.  Това мнение изрази в ефира на „Здравей, България” Тома Биков от ГЕРБ в отговор на въпрос за  възможна коалиция с БСП и ДПС с мандат на Стефан Янев.

„Създаването на правителство не е гаранция за решаване на политическата криза. Понякога това е възможност и за нейното задълбочаване. С БСП да управляваме – ние имаме решение на нашия конгрес. Не мисля обаче, че това би дало решение на политическата криза. Решение, без участие на „Демократично България” във формулата, не би могло да се намери”, подчерта той.

„Трябва да дадем някакво решение на политическата криза. Това не би могло да стане без участието на „Демократична България“.  Това мнение изрази в ефира на нова Тома Биков от ГЕРБ в отговор на въпрос за възможна коалиция с БСП и ДПС с мандат на Стефан Янев.

„Създаването на правителство не е гаранция за решаване на политическата криза. Понякога това е възможност и за нейното задълбочаване. С БСП да управляваме – ние имаме решение на нашия конгрес. Не мисля обаче, че това би дало решение на политическата криза. Решение, без участие на „Демократично България” във формулата, не би могло да се намери”, допълни той.

Повече от неговият коментар, можете да видите във видеото:

По публикацията работи: Велислава Велева