Нинова: Георги Първанов събира партии на бивши членове на БСП за сформиране на ново ляво обединение (ВИДЕО)

58

Президентът Георги Първанов е обявил събиране за ново ляво обединение. Поканени са АБВ – Румен Петков, Мая Манолова, Татяна Дончева, „Българска прогресивна линия” – Красимир Янков, „Нормална държава” на Кадиев и „Мир” на Симеон Славчев. Това уточни Корнелия Нинова на брифинг от БСП.

 

„Виждаме, че това са бивши членове на БСП. Важно е това обединение около какво ще се случва, какви идеи има. Всички тези наши бивши другари са напуснали партията преди нашето ръководство на партията”, уточни Нинова.

Поканени са АБВ – Румен Петков, „Изправи се, България” – Мая Манолова, „Движение 21″ – Татяна Дончева, „Българска прогресивна линия” – Красимир Янков, „Нормална държава” на Кадиев и „Мир” на Симеон Славчев. Това обяви по време на пресконференция Корнелия Нинова.

„Положихме усилия да ги върнем към общата лява политика. С АБВ бяхме в коалиция и имаха свой депутат в миналия парламент. С Татяна Дончева напарвахме опит за коалиция, докато не стигнахме до нейното условия да променим името на партията на БСП – Движение 21. За Мая Манолова работихме за кмет. Тя ни напусна, след като не спечели изборите. Георги Кадиев беше наш депутат в миналия парламент“, каза още лидерът на левицата.

Повече от брифинга можете да научите от видеото:

По публикацията работи: Велислава Велева