Василев: 70 депутати се борят за справедливост за по-голямата част от народа

blank
Кадър: Facebook/Новините на NOVA

Това заяви депутатът  от „Продължаваме промяната” Радостин Василев. Той коментира споровете, случили се в НС относно Изборния кодекс. Василев посочи, че не бавели Изборния кодекс, а показвали, че правилникът трябва да се спазва. По процедурата се действа, добави той.

60% е вероятността за правителство с третия мандат, 40% – за нови избори. Това заяви в ефира на Нова телевизия депутатът от „Продължаваме Промяната“ Радостин Василев.

Преди това той коментира условията на „Продължаваме промяната” за това да предложат правителство на малцинството с втория мандат.

„Това беше отговорно предложение, което обсъдихме и решихме, че сме готови да направим. То трая 1 ден, защото още на следващия ден хартиената коалиция ни показа с едно от основните ни изисквания, че това няма да се случи. Много трудно бихме могли дори да стигнем до предлагане на правителство”, каза Василев.

Той коментира и споровете в парламента по Изборния кодекс.

„Днес е ден за парламентарен контрол, но вече почти управляващата коалиция могат да променят дневния ред. Ще разберем”, каза Василев.

„Не бавим Изборния кодекс, показваме, че правилникът трябва да се спазва. Действаме по процедура. Тези, които искат за 1 нощ да прекарат Изборния кодекс, трябва да са готови за това”, каза още депутатът.

„В момента около 70 депутати се борят за справедливост за по-голямата част от народа. С тези, с които разполагаме от ПП и ДБ, можем да правим това. Мнозинството вероятно ще го приеме”, каза депутатът.

Василев коментира, че има и по-важни въпроси за разглеждане.

„Те вкараха в пленарна зала Изборния кодекс. Готови сме да приемем социалните закони, готови сме да обсъждаме и законът за бюджета, който е 100 пъти по-важен. Но те го вкараха в зала. Дали 3,5 или 7 дни – това няма да навреди на обществото, но ще покаже какво прави хартиената коалиция и до каква степен е озлобяла срещу желанието на останалите за честни и справедливи избори”, каза Василев.

По публикацията работи: Пламена Сутева