От ГЕРБ настояват за оставката на Иван Дерменджиев: Нека още днес да си подаде оставката

100
Кадър: vbox/ Нова Тв

От политическа партия ГЕРБ поискаха оставката на вътрешния министър Иван Дерменджиев. Поводът е задържането на кмета на Стамболийски Георги Мараджиев по рано днес. Той беше арестуван тази сутрин, а мотивите за задържането му все още не са ясни.

„С нахлуване на специални части с качулки и множество полицейски бусове е арестуван кмет, излъчен от ГЕРБ и областен координатор на ГЕРБ в Пловдив област.
Това е продължение на полицейските репресии, започнали от времето на Бойко Рашков, и продължаващи сега“, заяви председателят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова на извънреден брифинг в парламента.

„Кое наложи отново да се нахлува по такъв начин във фабриката на семейството на Мараджиев, ако има данни за извършени от него престъпления, защо не е поканен или призован по реда на НПК? Това е поредна демонстрация на полицейщина и опит да се отвлече вниманието на обществото от несправянето от страна на МВР по всички проблеми“, категорична беше Атанасова. Тя заяви, че ГЕРБ ще инициира изслушване на вътрешния министър по казуса.

“Целта е несправянето с всекидневни катастрофи, с мигрантските потоци, с несправедливостта в държавата да бъде замаскирано с такива акции. Цели се всички кметове да знаят, че ги очаква същото, ако не са на страна на управляващите в момента. Искаме оставката на Демерджиев”, коментира и Георг Георгиев от ГЕРБ.

„Иван Демерджиев още днес да подаде своята оставка и да освободи МВР от своята некомпетентност“, заяви и Тома Биков от ГЕРБ.

От рано тази сутрин се провежда специализирана операция по разследване на данни за финансови злоупотреби в община Стамболийски. Има обиски в общината и още няколко адреса. Кметът на Стамболийски Георги Мараджиев е отведен за даване на обяснения от специалните части. В момента екипи на Икономическа полиция и прокуратурата са в семейната фабриката на семейство Мараджиеви в град Стамболийски.

По публикацията работи : Велислава Велева