Мъж е осъден на 4 години затвор за грабеж от възрастна жена

54
blank
Снимка: Google Maps

По обвинителен акт, внесен от Софийска районна прокуратура, е осъден на затвор 44-годишен мъж за кражба на пари от възрастна жена, извършена в условията на опасен рецидив

На 01.04.2021 г. сутринта между 10:00 ч. и 10:30 ч. обвиняемият Ц.К. позвънил на апартамент в блок на ул. „Стефан Малинов” в гр. София. Той заявил, че търси Е.К. Възрастната жена му отворила вратата и го поканила в апартамента. Обвиняемият й заявил, че нейната племенница е претърпяла злополука и се намира в болница, където трябва да й направят операция за 200 лева. Притеснена възрастната жена отишла и взела сумата от 200 лева и му я дала. Обвиняемият се възползвал от разсейването на жената и откраднал плик, в който имало още 700 лева. След това си тръгнал.

Престъплението е извършено в условията на опасен рецидив, тъй като Ц.К. е осъждан ефективно на „лишаване от свобода“ за идентично деяние.

В хода на разследването са направени експертизи и са проведени разпити, които сочат Ц.К. като автор на деянието.

Софийски районен съд призна обвиняемия за виновен по повдигнатото му обвинение и наложи на Ц.К. наказание „лишаване от свобода“ за срок от 4 години, което той следва да изтърпи ефективно при първоначален „строг“ режим.

Присъдата подлежи на обжалване пред Софийски градски съд.