Илон Мъск се похвали: Twitter чупи рекорд по активност на потребителите

56

Броят на активните потребители на социалната мрежа Twitter миналата седмица достигна рекордните 259,4 милиона души. Това съобщи във вторник шефът на компанията Илон Мъск, като прикачи към съобщението графика на изменението на броя потребители по седмици.

Мъск прикачи към съобщението графика на изменението на броя на потребителите на социалната мрежа по седмици – от 2 октомври до 20 ноември. В началото на октомври показателят за активни потребители беше 250,5 милиона души, а на 20 ноември достигна 259,4 милиона души. Според германската статистическа компания Statista през второто тримесечие на 2022 г. 237,8 милиона души са използвали активно социалната мрежа. Предишните цифри са дори по-ниски. Мъск дава статистика за седмицата, а не за тримесечието. Засега няма точни данни за третото и четвъртото тримесечие на тази година, пишат от Рамблер.

„Ситуацията ще се подобри значително, когато Twitter започне да се използва активно извън Северна Америка, Западна Европа и Япония“, увери предприемачът.

На 27 октомври Мъск сключи сделка за 44 милиарда долара за придобиване на Twitter, собственик на едноименната социална мрежа. Според документи, публикувани на 31 октомври в базата данни на Комисията по ценни книжа и борси на САЩ, милиардерът ще разпусне борда на директорите. Веднага след закупуването на компанията Мъск уволни редица членове на ръководството, а след известно време намали персонала почти наполовина.

По публикацията работи: Велислава Велева