Лекари с информация за открития Сашко

175

Директорът на болница „Пирогов“ – д-р Валентин Димитров, заяви, че на втория ден от откриването му, състоянието на Сашко е добро. той посочи, че няма наранявания или повреди, които да имат пряка опасност за живота му. С детето ще работят психолози.

Лекари от „Пирогов“ излязоха с информация за състоянието на 12-годишния Александър, който бе открит жив след дълго издирване.

Припомняме, че детето беше намерено в събота от доброволци в местността „Червена могила“ в района на Радомир на около 7 км от мястото, където преди седмица малкият  Александър изчезна.

Акцията продължи 8 денонощия. В нея се включиха полицаи, планинари, психолози и стотици доброволци.

По случая започна досъдебно производство. Очаква се и съдебно-медицинска експертиза.

Разследващите проверяват и версията дали Александър не е бил отвлечен.

“Никой още не може да повярва. И днес като се събудих имах едно тягостно чувство, че започва поредния ден, в който ще е мъка. За радост не е така. В събота атмосферата в Перник беше невероятна. Не помня толкова усмихнати хора на едно място”, каза кметът на Перник Станислав Владимиров пред Нова, който участва активно в издирването на момчето.

По думите му хората са разделени. Според тях детето е или “медицинско чудо”, или някой му е давал храна и вода.

Владимиров отказа да коментира дали обявената от бащата парична награда е изиграла роля в намирането на момчето, както и дали ще бъде дадена на някого.

“Моите съграждани показаха как трябва да се работи в едно здраво общество. Този синхрон между държава и доброволци рядко се вижда”, коментира той.

„Сагата с детето приключи успешно“. Това заяви директорът на болница „Пирогов“ – д-р Валентин Димитров пред Нова. Два дни след намирането на изчезналия Александър от Перник неговото състояние е добро. „Няма наранявания или повреди, които да имат пряка опасност за живота му”, потвърди д-р Димитров.

С Александър ще работят психолози. Днес той ще бъде преведен от реанимация в нормална стая, след което предстои да бъде изписан.

“Как му се отразяват 8 дни в планината – зависи от много неща”, коментира шефът на “Пирогов”.

По публикацията работи: Пламена Сутева