Ето какво готви Европейската комисия за Русия

blank
Кадър: Vbox7/Новините на NOVA

Европейският парламент е подготвил резолюция за признаване на Русия за държава-спонсор на тероризма. Очаква се резолюцията да бъде гласувана на сесия в Страсбург съвсем скоро

Европейският парламент е подготвил резолюция за признаване на Русия за държава-спонсор на тероризма и се очаква тя да бъде гласувана на сесия в Страсбург на 23 ноември, съобщи на брифинг прессекретарят на ЕП Делфин Конрад, цитирана от Yahoo!News.

„Депутатите от ЕП в сряда ще гласуват резолюция, която характеризира Русия като държава, която подкрепя тероризма в резултат на засилването на широкомащабните атаки срещу цивилни цели в Украйна“, заяви тя, цитирана от „Фокус“.

В съобщението се казва още, че документът ще позволи Владимир Путин и руските власти да бъдат изправени пред международен трибунал „за престъпленията си“. Резолюциите на Европейския парламент нямат правна сила и имат консултативен характер.

На 13 октомври Парламентарната асамблея на Съвета на Европа (ПАСЕ) прие резолюция в подкрепа на Украйна и призна Русия за държава-спонсор на тероризма.

По публикацията работи: Пламена Сутева