По случай наближаващите Коледни празници пенсионерите у нас ще получат допълнително възнаграждение

597

Пенсионерите ще получат Коледни добавки в размер на 70лв. Това обяви на брифинг министърът на финансите Росица Велкова. Тя допълни че това е резултат от реализиран план за икономии в служебния бюджет за 2022г. На срещата присъстваше и министърът на социалната политика у нас Лазар Лазаров.

Общо 142 млн. лева ще осигури служебното правителство в резултат на реализирани икономии. Инфлацията за първи път обръща тренда и започва да се забавя. Очакваното забавяне е в съответствие на макроикономическата прогноза на Министерството на финансите. Това заяви министърът на финансите Росица Велкова на брифинг след края на заседанието на Министерския съвет.

Министърът на социалната политика – Лазар Лазаров обяви, че с действията се създава възможността тези добавки да бъдат изплатени заедно с пенсиите за месец декември. Ние сме последователни в усилията си в подкрепа на доходите на населението“, каза още Лазаров.

„Предоставянето на допълнителни ресурси за разширяване на обхвата на лицата за посрещане на разходите на отопление, както и увеличаване на прага бедността от следващата година с 21%, ще започнем разговори със синдикати и работодателски организации относно виждането им за вдигането на минимална работна заплата. Предвиждаме тази среща да се проведе в края на седмицата“, изтъкна още социалният министър.

По публикацията работи: Велислава Велева