Ердоган: Русия няма нищо общо с взривовете в Полша. Ще разговарям с Путин

307

Мнението на турския президент Реджеп Тайип Ердоган е, че Русия няма нищо общо с ракетите, причинили взрив в Полша и довели до смъртта на двама души. Ердоган смята, че ситуацията трябва да се разследва, като добави и това, че ще проведе разговор с руския лидер Владимир Путин.

Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган каза, че уважава изявлението на Русия във връзка с падналите в Полша ракети, предаде Анадолската агенция.

„За нас е важно, че Русия казва, че това няма нищо общо с тях. Изявлението на Байдън, че ракетите не са руско производство, показва, че те не са свързани с Русия“, посочи турският лидер, предаде БТА.

По думите му ситуацията трябва да бъде разследвана и той ще разговаря с руския президент Владимир Путин, когато се върне в Турция, посочва Ройтерс. „Разследването и проучването са задължителни“, подчерта той.

Президентът на САЩ Джо Байдън заяви, че Съединените щати и техните партньори от НАТО разследват взрива, при който загинаха двама души в Полша, но първоначалната информация сочи, че той може да не е причинен от ракета, изстреляна от Русия, предаде Ройтерс.

„Докато се опитваме да съберем Русия и Украйна около една маса, няма нужда да намираме трети партньор в тази война“, заяви още турският лидер.

Според Ердоган няма да има губещи от мир между Русия и Украйна.

По публикацията работи: Пламена Сутева