Отвлечен ли е Александър от Перник. Разкриха подробности

2675

Стана ясно, че е образувано досъдебно производство за отвличане на 12-годишния Александър, който изчезна в Перник, заяви Борислав Сарафов от Националната следствена служба .

„Към момента не знаем дали то действително е отвлечено или просто е изчезнало. Ние, все пак, трябваше да реагираме и да образуваме наказателно производство и най-близкия текст, единственото възможен, е да образуваме производство за отвличане. Това са разпоредбите на НК, който за съжаление не е актуализиран от много отдавна. Аз благодаря на всички граждани, които полагат усилия, благодаря на гражданското общество, че се е мобилизирало да открие детето – над 1000 души са се активизирали. Надявам се тази история да получи благополучен завършек“, заяви той, предаде Националната телевизия.

Детето се отглежда единствено от баща му, който е с двигателни проблеми.

Момчето е с тежка форма на аутизъм. Търсенето продължи и през цялата нощ, обяви по-рано кметът на Перник Станислав Владимиров. Той апелира всички жители на града да бъдат бдителни, а онези които имат желание да се включат и да преглеждат дори малките улички на града. Периметърът в гората е покрит от служители на МВР, които издирват Сашко с кучета и термокамери.

За момчето се знае, че е хиперактивно и може да се е отдалечило от мястото, на което е видяно за последно.