Борисов: Председателите на парламентарни комисии ако трябва да оглавят министерствата за 5 месеца

72

Бойко Борисов беше категоричен че от ГЕРБ имат готовност да съставят кабинет с първия мандат но той няма да бъде устойчив а напрежението ще продължи да расте.

Според него най-лесно ще е, ако третия мандат отиде при „Български възход“. Това правителство, което ще се прави, за съжаление, ще е с кратък мандат. Шефовете на комисии да станат министри за по 5 месеца, да изпълнят тези точки и тогава да отидем на избори, каза още Борисов от ефира на бТВ.

той допълни, че когато президентът се държи мъдро сега не може да говори обратното. Последно се чул с него по време на европредседателството. Той още веднъж обясни, че трябва да се благодари на президента Румен Радев, че проявява мъдрост и търпение и не бърза да връчва мандата.

„За да няма его и да няма ядосани по трасето, въобще не трябва да се говори за първи, втори и който и да е било мандат. Но ние имаме вече много добра коалиция, категоричен бе Борисов.

„Ние можем да направим кабинет с първия мандат, но той няма да е устойчив, няма да ни представи еднозначно пред обществото, а напрежението ще продължи да расте. Благодарим на президента Румен Радев, че проявява мъдрост и търпение и не бърза да връчва мандата. Имаме една много добра коалиция, виждаме гласуванията в НС – по линия на РС Македония, НАТО, военната помощ за Украйна и еврото. Българите са „за“ двата съюза – за ЕС и НАТО. 175 „за“ военната помощ за Украйна. Стабилно мнозинство от 4 партии. Ако продължим да работим така, „Промяната“ как ще обясни, защо разваляме парламента?!

Лидерът на ГЕРБ обясни, че по важните теми в парламента има мнозинство. Даде за пример гласуването за F-16, оръжието за Украйна. Решението за 100% диресфикация на руското ядрено гориво – 153 гласа за. Ако продължи да работи така парламентът, как да обясним защо разваляме парламентът, каза Борисов.

По публикацията работи: Велислава Велева