Асен Василев предложи нещо на БСП (ВИДЕО)

244

ПП и БСП днес обсъдиха Бюджет 2023. Представители на двете партии разговаряха по темата за финансовата рамка в НС. По време на срещата Асен Василев отправи предложение към БСП, двете парти да изпратят съвместна декларация до служебното правителство

Споделям притесненията ви за цените на петрола и газа – ако те се вдигнат много, ще се намали икономическият растеж, но ще се вдигне инфлацията. Това заяви съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Асен Василев по време на среща с ПГ на БСП.

Василев поясни, че и ПП, и БСП като цяло имат голямо съвпадение по перата, които са заложили в своите програми. По думите му е важно да се стъпи върху правилната микрорамка и правилната приходна част.

Бившият министър на финансите Асен Василев предложи по време на разговорите двете парти да изпратят съвместна декларация до служебното правителство с молба да входират в Народното събрание проектозакона за бюджета за догодина.

Хубаво е да поискаме служебният кабинет да внесе истинския бюджет, а не закон за удължаване на съществуващия, защото реално това не е бюджет. В сегашния вариант няма нито едно число, а само дати, в които е описано коя мярка до коя дата се удължава. Без реален бюджет всичко това, което предлагаме, ще си остане едно добро пожелание, но няма да се реализира за българските граждани, предупреди Асен Василев.