Първи коментар на Кирил Петков за бъдещата среща с ГЕРБ. Какво ще се случи

143

Днес Кирил Петков от „Продължаваме промяната“ категорично заяви, че те ще бъдат  конструктивна опозиция. Очаква се среща между „Продължаваме промяната“ и ГЕРБ, но Петков припомни, че няма да подкрепят коалиция с първия мандат.

Те казваха, че искат да говорят с нас. 1 месец повтаряме как ще говорим ние. Те разбраха, че това няма как да стане, освен пред камери. Сега показваме на ГЕРБ как се правят нещата. Ние в тъмни стаички договорки не правим, каза Петков, предаде Бтв.

Борисов да не бърза – още сме на първи мандат, а той говори за трети, за президентска република. Във вторник, когато се срещнем, ние ще му обясним как нашите политики могат да са съвместими, каза Петков.

Трите процента дефицит в бюджета няма как да се случат, ако едни пари се раздадат на наши фирми. Това ще го обясним на Борисов, каза още Кирил Петков.

Той коментира и какво ще се случи, ако вземат втория мандат. Дойде ли при мен, ще се срещна с всички партии и ще мина през всичките политики, за да се види дали имаме сходство, каза Петков.

Ние казваме – да си евроатлантик, трябва доходите на българите да са европейски, да не вкарваме хартиена бюлетина, с която се фалшифицира вотът.

Петков коментира и защо Асен Василев е гласувал против закупуването на изтребители и защо 11 депутати от ПП са били „въздържали се“. Ето това е което казваме, че нашите депутати имат глава на раменвете си. Ние решихме – всеки да гласува по съвест. За разлика от Борисов аз не мога да кажа – ето ти 53-ма депутати. И за кабинет те ще гласуват по съвест. Но засега не виждам някой от депутатите от ПП да изневери на основния принцип. Изненади няма да има, защото ще нарушат едно от основните си обещания, каза още Петков.