Идва ли краят на сиромашкото лято у нас? Ето какви изненади ни подготвя времето

221

Температурите през последните дни у нас по-нищо не показват, че ни предстои зимния сезон През този месеци средните температури са около 10 и 15 градуса а днес са между 20 – 25 градуса. Предвид нормалните температури за сезона настоящите са с около 8 – 10 градуса по – високи от обичайните.

„Намираме се във вихъра на сиромашкото лято. Това ще продължи, въпреки очакваните валежи през почивните дни, които ще понижат температурите – дневните ще бъдат около от 14 до 19 градуса в населените места, а по планините ще превали и мокър сняг. Топлото време ще продължи до 10-11 ноември, след което ще настъпи пълен обрат със сериозни заявки на зимата. Това прогнозира синоптикът Петър Янков в ефира на OnAir.

По неговите думи ни очаква рязко застудяване. От 13-и до 16-и ноември в населените места се очакват температури между 2 и 10 градуса по най-топлите места. В северните части на страната ще превалява и сняг, но няма да има сериозни натрупвания. С нахлуване на по – студен въздух ще има и усилване на вятъра. Според синоптика съботата ще бъде по-подходяща за планински туризъм. Валежи се очакват в неделя – по-съществено в крайните югозападни райони заради средиземноморски циклон. Той допълни че през този период от годината времето е динамично и се наблюдава рязка смяна на резултатите от прогнозите.

 

По публикацията работи: Велислава Велева