Жената на Зеленски: Не искам да вярвам, че подкрепата за Украйна отслабва

204

Това заяви съпругата на украинския президент и първа дама на Украйна Олена Зеленска. Тя помага за поддържането на дипломатически отношения със световните лидери от началото на войната. Зеленска заяви, че вярва, че подкрепата няма да намалее и допълни, че ако греши, Украйна ще си има проблеми

Украйна ще има проблеми, ако солидарността на света започне да намалява, заяви първата дама на Украйна Олена Зеленска. Тя добави, че все още вярва, че човечността ще надделее и подкрепата ще продължи.

Кризата в Европа е на първо място в политическия дневен ред и някои се опасяват, че това бавно отклонява вниманието от конфликта, който разтърсва Украйна.

„Не искам да вярвам, че подкрепата (за Украйна) отслабва. Вярвам, че тя няма да намалее“, каза Зеленска пред Ройтерс в интервю в кулоарите на най-голямото технологично събитие в Европа – Web Summit в Лисабон.

„Вярвам, че здравият разум, съпричастността, човешките емоции и отношения ще победят“, добави тя, като призова хората да помислят за света, в който искат да живеят в бъдеще. Ако греша, ще имаме проблеми.“

„Ако някой смята, че агресията може да бъде оправдана, този човек е под влиянието на пропагандата“, каза Зеленска.

От началото на инвазията съпругата на украинския президент Володимир Зеленски използва ролята си, за да помага за поддържането на дипломатически отношения със световните лидери и да повишава осведомеността за човешката цена на войната, пише БГНЕС.

По публикацията работи: Пламена Сутева