Министър Демерджиев: Парите, предвидени за построяването на АМ „Хемус“, са отишли за построяване на хотел

286

Според вътрешния министър Иван Демерджиев парите, предвидени за построяването на автомагистрала „Хемус“, са отишли за построяването на хотел. Министър Иван Демерджиев каза още, че има 9 на брой привлечени лица към наказателна отговорност по случая

„Вече имаме девет привлечени лица към наказателна отговорност по случая с АМ „Хемус“. Апелирам много внимателно да видите кои са тези лица, защото това не са онези анонимни граждани, които гледахме по телевизиите в началото на случая“, заяви пред медиите в НС служебният вътрешен министър Иван Демерджиев.

Той допълни, че „имената им са публично известни“ и че са свързани с „много интересни дружества“.

Демерджиев разкри още, че парите, предвидени за построяването на АМ „Хемус“, са отишли на съвсем друго място – за построяването на хотел.

Министър Демерджиев призова главният прокурор, преди да излиза с позиции, да провери внимателно ведомството си. Според него прекратяването на досъдебни производства срещу пияни и дрогирани шофьори и да се сключват споразумения с прокуратурата не е превенция срещу този род престъпления и поиска главният прокурор „да вземе мерки“ това да не продължава.