Борисов ще бъде гост на конгреса на Християнсоциалния съюз на Германия

39

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е гост на конгреса на Християнсоциалния съюз (ХСС) на Германия, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ. Това е първият присъствен конгрес на ХСС след няколкогодишна пауза поради пандемията

Той се провежда днес и утре в Аугсбург. В програмата на Борисов е предвидена среща с кмета на Аугсбург Ева Вебер. По време на визитата си в Бавария, Бойко Борисов се срещна с председателя на фондация „Ханс Зайдел”.

България е в труден период и българският народ се довери отново на ГЕРБ, като ни постави на първо място, каза Борисов на срещата си с Фербер. ,,Вчера с много усилия успяхме да приемем в Народното събрание, по инициатива на ПГ на ГЕРБ-СДС, решение за потвърждаване пътя на България към еврото – от 2024 г. В първия ден на парламента внесохме Проект на решение за даване на военна помощ на Украйна”, посочи Борисов. Той допълни, че в първия работен ден на парламента от ГЕРБ-СДС са внесли Проект на решение за 100% диверсификация от руски газ и руско ядрено гориво.

Бойко Борисов и Маркус Фербер набелязаха нови съвместни проекти в сферата на подготовка и обучение на кадри, както и формулирането на политики за развитието на България.